Maja Rokavec – Vzgoja in prevzgoja vašega psa na naraven način – Alfakan

MAJA ROKAVECO MENI

Kraj:
Ljubljana, Kranj
Moje področje dela:
Skupinsko delo
Moji članki:
Blog
MOJI KINOLOŠKI USPEHI IN DOSEŽKI

 


 • 24.-25.4. 2010: 4. Kirican DiscDog Freestyle (USDDN), category: STARTERS: 4.mesto

 • 29.-30.5.2010: Euroflite Cup 2010 (Skyhoundz): Freestyle Novice: 2.mesto in Minidistance Novice: 2.mesto

 • 06.06.2010: 2nd CANIDAE dogfrisbee international competition in Maribor Freestyle (USDDN), category: STARTERS: 1.mesto

 • 24.09.-25.09.2010: EUROPEAN Dogfrisbee CHAMPIONSHIP Freestyle in Holland (USDDN), division ADVANCED: 1.mesto

 • 26.02.2011: DisCarnival 2011 (Skyhoundz), Freestyle Expert: 3.mesto

 • 07.07.2011: AWI Qualifier, Toss & Catch 1.mesto; Freestyle: 5.mesto – obe disciplini kvalificirana za Svetovno prvenstvo v ZDA

 

  Kategorija A1:

 • 07.11.2010: Agility Graz-Kainbach: 1.mesto (1.pogoj)

 • 12.02.2011: Agility Prestranek: 1.mesto (2.pogoj)

 • 25.06.2011: 3.tekma za pokal 2011, Agility Zagorje: 1.mesto (3.pogoj)
 • Kategorija A2:

 • 16.10.2011: Agility 1. Wolfsberger Allianz Agility Turnier: 2.mesto (1.pogoj)

 

 • 10.-11.4.2010: Prva dryland tekma, Logatec, kategorija open: 2. Mesto

 


Že kot majhna deklica sem rada brala knjige o psih, najrajši med njimi sem imela knjigo Beli očnjak. Sanjala sem o življenju na severu, med volkovi in snegom. Čeprav smo v družini vedno imeli psa, sem si že od nekdaj želela čisto svojega. In moja prva želja je bil sibirski husky. Očarala me je njihova prvinskost. Sledila sem svojemu klicu, svojim sanjam in leta 2000 dobila svojo prvo psičko Živo. Od takrat naprej se je moje življenje bolj ali manj začelo vrteti okrog psov. Življenje s huskyjem me je naučilo vztrajnosti in doslednosti. Spoznali sva se s prvimi pasjimi športi, kot so canicross, bikejoring, skijoring, rollerjoring.

Kasneje sem se spoznala s športnimi disciplinami, kot je agility in frizbi, ter se na prvi pogled zaljubila v pasmo border collie. In tako se mi je leta 2008 pridružila psička Phoebe, s katero sva se aktivno začeli ukvarjati z agilityjem, frizbijem, pašnjo, canicrossom, trikci,… Posneli sva ogromno televizijskih reklam in Phoebe je postala glavna igralka v nemškem celovečernem filmu Unterwegs mit Elsa.

Kar se ima namen zgoditi, se bo zgodilo… Tako je leta 2011 prišla v moje življenje psička border collie Free. V tem času sem se že usmerjala na samostojno fotografsko pot, tako da smo zaradi pomanjkanja časa prenehale tekmovati v pasjih športih. Ker pa sem po duši športnica, smo v prostem času ostale dejavne predvsem v pasjem frizbiju, canicrossu in učenju trikcev. Naših vikendov ne preživimo več na tekmovanjih, temveč nekje v naravi, na sprehodih ali visoko v hribih.

Psi so del mojega življenja. So moji največji prijatelji, moji zaupniki in največji življenjski učitelji.

MOJA POKLICNA POT
Moja poklicna pot se je začela oblikovati že v mojem otroštvu. Pri 15 letih, ko sem dobila mojo prvo psičko in ko sem v roke dobila moj prvi fotoaparat. Vse se je začelo na pasjih sprehodih, s fotografiranjem psov in mojo veliko ljubeznijo do narave. Ta moj hobi, se je spremenil v mojo strast, ki je bila tako močna, da sem postala fotografinja. Še preden sem diplomirala na Naravoslovnotehniški fakulteti, sem odprla svoje podjetje in se podala na samostojno fotografsko pot. Preko fotografije sem se spoznala z ekipo Alfakan in po dolgoletnem sodelovanju postala tudi njihova pasja inštruktorica.

MOJA FILOZOFIJA
Življenje s psom je v resnici preprosto in zelo naravno. Sama si ne znam predstavljati življenja brez psov. Psi nam bogatijo življenja in našo dušo.

ZAKAJ IMAM RADA SVOJE DELO?
Rada imam pse in delo z njimi. Rada osrečujem ljudi, pa naj bo to z mojimi fotografijami ali pa s pomočjo glede pasje vzgoje.


 

900+

uspešno prevzgojenih psov

1000+

zadovoljnih tečajnikov skupinskih tečajev

41

oddaj posnetih o prevzgoji psov

100+

osvojenih nagrad na različnih tekmovanjih

5

držav na svetu, kjer smo prevzgajali pse