Maja Ptičar – Vzgoja in prevzgoja vašega psa na naraven način – Alfakan

Maja Ptičar

MAJA PTIČARO MENI

Kraj:
Ljubljana
Moje področje dela:
Skupinsko delo
Moji članki:
Blog
MOJI KINOLOŠKI USPEHI IN DOSEŽKI

 


  • GOZD: RH-FL-A, RH-FL-B
  • RUŠEVINA: RH-T-A, RH-T-B


Od malih mešančkov, preko družinskih labradorcev, do resnega lovskega psa. Miško, Jordan, Nora, Gaja, Pan. Psi so moja stalnica. Ob njih oživim, z njimi z zanimanjem vzpostavljam odnos, se od njih učim ter jim z velikim veseljem pomagam do tega, da postanejo suvereni, samozavestni psi, ki izkoristijo svoje potenciale.

MOJA POKLICNA POT
Pred petimi leti sem s Panom napravila svoj prvi resen korak v kinološki svet. V tem obdobju sem postala vodnica reševalnega psa, Pan pa reševalni pes za pogrešane v naravi in ruševini. Za potrebe reševanja v ruševini trenirava tudi delo z nosom. Iz zelo energične, divje vižle sem izoblikovala suverenega, stabilnega, zadovoljnega psa, ki ga je veselje vzeti s seboj kamorkoli.
Čeprav sem iz povprečnega lastnika psa napredovala v vodnico reševalnega psa, se mi šele zdaj odpirajo neskončna obzorja kinološkega sveta. Dober vodnik psa mora razumeti znanost za tem kako se pes uči, mora znati opazovati psa, razumeti pasje vedenje ter ogromno ur vložiti v delo s psi. In jaz po tej poti že dolgo ne hodim več, temveč z veseljem tečem.

MOJA FILOZOFIJA
Odnos pes-človek je dvosmeren odnos. Jaz sem indikator vseh njegovih sposobnosti in zmožnosti. Hkrati pa je moj pes pokazatelj vseh mojih šibkosti. Naj me jih ne bo strah. V tem je moč, da jih presežem.

ZAKAJ IMAM RADA SVOJE DELO?
Čeprav ves čas vzgajam, šolam in oblikujem svojega psa, sem jaz tista, ki se naučim več od njega kot on od mene. Potrpežljivosti, čuječnosti, prisotnosti, ravnovesja. Uči me gradnje pristnega, iskrenega, spoštovalnega odnosa na osnovi dam-daš. Pri vzgoji psa se bolj kot kjerkoli drugje pozna, da v življenju ni bližnjic. Hvaležna sem za vse, kar sem se od psov ter njihovih vodnikov naučila, ker me to oblikuje v boljšega človeka. Svoje delo imam rada, ker to ni delo.


 

900+

uspešno prevzgojenih psov

1000+

zadovoljnih tečajnikov skupinskih tečajev

41

oddaj posnetih o prevzgoji psov

100+

osvojenih nagrad na različnih tekmovanjih

5

držav na svetu, kjer smo prevzgajali pse