KAJ O E-AKADEMIJI MENIJO NAŠI TEČAJNIKI: Sanja

KAJ O E-AKADEMIJI MENIJO NAŠI TEČAJNIKI: Sanja

foto: Almira Ćatović

Helou
Sem Sanja, nora na pse in po dolgoletnem prebolevanju prejšnje psičke, sem se odločila, da posvojim še enega psa. To srečo je dobil naš čistokrvni uličar Seed, ki so ga preko noči odvrgli iz avta z zlomljeno tačko in strahom pred drugimi kužkiPo operaciji in v času rehabilitacije smo se počasi začeli spoznavati in živeti v skupnem domu. Življenja si ne zna predstavljati brez njegove najljubše igrače podgane Bogdane in žogice. Obožuje otroke in vse, ki ga znajo fajn pocartatNaslednje leto bo star 2 leti in že dolgo sanja o najboljšem darilu – torbici  Alfakan ;)


PASJA ŠOLA

V celi poplavi pasjih šol, sem se ustavila na spletni strani Alfakan in notranji čut mi je velel, da je to to. Nisem se motila. Ker sem se zavedala velike odgovornosti, da zaščitim psa in okolico ter nisem želela ponavljati napak, ki sem jih pri prejšnji psički, sem začela veliko brati in spremljati Alfakan blog, Alfakan facebook stran in individualno delo z Alfakan inštruktorji. Ogromno so mi pomenili tudi Alfakan brezplačni seminarji, video vsebine, ki stejih snemali v živo in oddaje Pozor, priden pes!Neverjetno, kakšen privilegij imamo, da toliko dobrega znanja lahko dobimo na internetu, predvsem v e-akademiji, ki je zmeraj na voljo, da ne tavamo sami. 

OMEJITVE PSA

Marsikdo me je imel na začetku za čudno, da psa mučim, ker ga zapiram v boks, ker mu ne dajem pozornosti, ko cvili, laja, se pravi, ko to ni potrebno in ker se ne igra z drugimi kužki. Po enem letu se mnogi sprašujejo, če je to isti Seed, saj je odpravil določene neželene vzorce, se navezal in ugotovil, da je sodelovanje in življenje z nami nekaj najboljšega na svetu! Da dobi najboljšo hrano, najboljšo zaposlitev in najboljši način vzgoje, ki bi si jo želel vsak kosmatinec. Boks je postal njegovo najvarnejše zavetišče in nekaj, kar je povsem njegovega in v tem uživa. 

Večkrat se nama na sprehodih zgodijo razne prigode, ampak ko imaš osnovno znanje in brez dvoma veš, da si ok ravnal že to, da imaš psa na povodcu, si v trenutku prav ponosen nase. 
Ko čez čas začneš dobivati poplave pohval in komplimentov, kako sem lahko srečna, da imam tako lepo vzgojenega kužka, si vzgled marsikomu, in vidiš hvaležnost v njegovih očeh, sem pomirjena, ker vem, da sem na dobri poti. In takrat vem, da so vsaka minuta, vsake vremenske razmere in vsi porabljeni živci in potrpežljivost poplačani. Pes je slika svojega lastnika. Naj bo lepa.

Še veliko se morava naučiti. Imava pa tudi cilje: Canicross in Agility na domačem dvorišču (DIY-naredi sam). 

Alfakan ekipa je nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi v pasjem svetu. Vaša profesionalnost, velikodušnost in trud kažeta vedno večjo pripadnost in zavedanje ljudi, da je potrebno poskrbeti za dobro vzgojo psov, da bomo živeli v medsebojni harmoniji. 
Zakaj si se odločila za Alfakan e-akademijo?
Za Alfakan e-akademijo sem se odločila, saj sem po prvem individualnem sestanku z Alfakan inštruktorjem Miho Jerotom odkrila popolnoma nov svet. Bila sem navdušena in prevzeta nad znanjem in načinom posredovanja informacij. Pozitivna motivacija, čisto drugi sistem. Ker sem se želela naučiti čim več glede psov in ostati v stiku z virom informacij, da lahko vzgajam svojega psa na pozitiven in drugačen načinE-akademija je priročna, poučna in v veliko pomoč, ko se znajdemo v procesu vzgajanja. 

Kako uporabljaš e-akademijo?

Uporabljam jo zmeraj, ko imam čas, da si pogledam in preberem vse, preden naredim načrt za produktivno preživljanje časa s psom. Največkrat obdelam določene teme, ki jih še ne obvladam in jih poskušam najprej v nevtralnem okolju doma. Skušam biti čimbolj samostojna, zmeraj pa to ni mogoče. Zato tudi včasih postavim kakšno vprašanje v facebook skupini, saj mi je pomembno, da slišim tudi izkušnje drugih lastnikov psov s podobnimi težavami in poiščem najbolj primerno rešitev. Začela sem pisati tudi pasji dnevnik, kaj počnem s psom in njegove rezultate beležim redno.

Ali ti e-akademija pomaga pri vzgoji tvojega psa?

E-akademija je odlična ideja v tem času, ko vsi hitimo in smo neprestano na raznih napravah, povezanih z internetom. Je dostopna in praktična ob vsakem trenutku, ko potrebuješ kvalitetno in uporabno informacijo. Všeč mi je, da so prikazani tudi primeri v praksi, ki si jih včasih razlagamo na svoj način. S tem se izognem napačni vzgoji in prihranim čas, za prevzgajanje.

Ali vsebine delujejo brezhibno ali si imela kakšne težave?

Vsebine delujejo brezhibno. Včasih se je zgodilo, da so bile težave z internetom in se niso nalagale določene zadeve, kar pa ni zadeva same strani. 

Kdo bi po tvoje moral imeti Alfakan e-akademijo? Vodniki z mladimi, težavnimi… psi?

Alfakan e-akademijo toplo priporočam popolnoma vsem posameznikom, ki se odločijo imeti psa, vsem, ki že imajo pse z določenimi težavami in vsem, ki bi želeli dodatno znanje nadgraditi, saj smo odgovorni za živa bitja in nikoli ne moremo vedeti popolnoma vsega. Znanje je tisto, česar nam ne more nihče vzeti. Če smo dobro informirani, lahko to podajamo tudi v prakso. 

Ali bi e-akademijo priporočila tudi drugim vodnikom?
Priporočila bi jo vsem, ki pse spuščajo s povodcev, ki so sami vase in psa prepričani, da nikoli ne bi storil ničesar, vsem, ki si pse omislijo samo zato, ker si jih želijo in se z njimi ne ukvarjajo na kvaliteten način, kot bi bilo potrebno. Prav vsem, ker je Alfakan TOP in tisoč svetlobnih let pred marsikaterim načinom vzgajanja psa. Hvala za vaše znanje, trud in čas.

Delite s prijatelji!

Želite biti obveščeni o naših novih prispevkih?

 Z oznako v okvirčku soglašam, da Alfakan moje osebne podatke iz tega obrazca (Prosimo označite, s katerimi nameni obdelave osebnih podatkov soglašate):

Želite vzgojenega psa? Prijavite se na tečaje ali individualno delo.
Sanja Marič

Related Posts
Leave a reply