Alfakan sušena pljuča

Alfakan sušena pljuča

Iščete popolne priboljške za trening vašega psa? Naravne, zdrave, nizkokalorične in hkrati mamljive za psa? Takšne, ki se ne drobijo? Po možnosti takšne, ki bodo ravno prav mehki in prožni, da jih psu ne bo treba gristi? Morda takšne, ki ne puščajo umazanije v žepih in torbicah in se vam ne lepijo na roke?

V trgovini boste takšne priboljške iskali zaman. Doma pa si jih lahko enostavno pripravite sami. Ne le, da si jih lahko naredite veliko in na zalogo, tudi narežete si jih lahko na poljubno velike kose. Ker priboljški niso industrijsko predelani, ampak vsebujejo zgolj svežo drobovino, ste lahko brez skrbi, da priboljški ne vsebujejo nobenih neznanih dodatkov. Cena tovrstnih priboljškov pa je neprimerno nižja!

Tokrat je ekipa Alfakana pripravila za vas recept za doma pripravljene naravne priboljške iz sušene drobovine. Tako pripravljene priboljške tudi sami uporabljamo pri vzgoji naših psov. Sušena pljuča so naravni priboljški, ki jih imajo psi zelo radi. Posebej primerni pa so za pse, ki so na dieti, saj pljuča nimajo hranilne vrednosti in so brez kalorij.


 

RECEPT ZA ALFAKAN SUŠENA PLJUČA

Sestavine:

  • 1 kg govejih pljuč
  • alternativa: pljuča, jetra, srce (drobovina) – govedine, teletine, konja,…

Čas priprave in pečenja:

približno 4 do 5 ur

Zahtevnost:

tezavnost_1

 

Alfakan-susena-pljuca-priprava-svezih-pljuc-na-pekacu

Način priprave:

Goveja ali telečja pljuča položimo v večjo posodo, jim dodamo hladno vodo, zavremo in kuhamo približno pol ure. Pljuča odcedimo in počakamo, da se ohladijo. Ohlajena narežemo na 1 – 1,5 cm široke rezine, ki jih eno zraven druge razdelimo v pekač, ki smo ga podložili s peki papirjem.

Pečico ogrejemo na 150⁰C, vklopimo program »kroženje zraka« (umluft) in sušimo 1,5 h. Zmanjšamo na 100⁰C, po potrebi zamenjamo peki papir, obrnemo rezine in sušimo še 2-3 h.

Vrata pečice lahko pustimo rahlo odprta, da se vlaga ob sušenju hitreje izloča. Pljuča so gotova takrat, ko so popolnoma suha in trda.

Tako pripravljena sušena pljuča shranjujte v papirni vrečki ali mrežici, nikoli v plastični embalaži ali embalaži s pokrovom. Posušena pljuča lahko uporabljate v obliki rezin, da se pes zamoti z grizenjem, ali jih narežete na manjše koščke in jih uporabljate za priboljške ob šolanju. V tem primeru rezine sušite le toliko časa, da se bodo posušene lahko rezale na manjše koščke. Sušena pljuča so brez vonja, se ne lepijo in so primerna za nošenje v žepih oblačil.

Delite s prijatelji!

Želite biti obveščeni o naših novih prispevkih?

 Z oznako v okvirčku soglašam, da Alfakan moje osebne podatke iz tega obrazca (Prosimo označite, s katerimi nameni obdelave osebnih podatkov soglašate):

Želite vzgojenega psa? Prijavite se na tečaje ali individualno delo.
Vesna Zaplotnik

Narava in živali me privlačijo že iz otroštva. Prvega psa sem dobila že v zgodnji mladosti in je zaznamoval moje življenje tako, da sem že takrat dobro vedela, da me bodo psi spremljali vse moje življenje.

Related Posts
Leave a reply