Alfakan mesni priboljški

Alfakan mesni priboljški

Psu hrano kupujete ali kuhate? Se kdaj vprašate kakšne sestavine vsebujejo pasji briketi in priboljški, ki jih kupite in če je vsebina dovolj dobra za vašega psa?

Časi, ko smo psom dajali ostanke kosila in kupovali brikete iz najbližje trgovine, so minili. Svojim psom privoščimo le najboljše, ker želimo da ostanejo dolgo zdravi, imajo lepo dlako in kožo ter se dobro počutijo. Zato nam je zelo pomembno, da poznamo izvor sestavin in jim ponudimo hrano, ki jo lahko tudi sami pripravimo.

Ker je tu december in se bližajo prazniki, vam je ekipa Alfakan pripravila recept za slastne pasje priboljške, ki jih lahko na enostaven način pripravite sami. Z njimi boste tako lahko obdarili in razveselili svojega pasjega kosmatinca in hkrati poskrbeli za njegovo zdravje.


 

RECEPT ZA ALFAKAN MESNE PRIBOLJŠKE

Sestavine:

  • 250 g jetrc (svinjskih, piščančjih, govejih…) ali druga drobovina
  • 100 g skute
  • 60 g zdroba

Čas priprave in pečenja:

približno 35 min

Zahtevnost:

tezavnost_1

Način priprave:

Jetrca najprej dobro zmešamo v multipraktiku. Nato dodamo še skuto in zdrob, da dobimo homogeno zmes. Pripravimo manjši pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Zmes zlijemo na pekač približno 1 cm debelo. Pečemo v pečici 20-25 min na 180-200 stopinj. Ohladimo in narežemo na poljubno velike koščke.


 

Priboljške lahko hranimo v hladilniku teden dni. V kolikor jih ne boste porabili takoj, pa jih lahko tudi zamrznete in porabite kasneje. Ali pa v prihajajočem času obdarovanja z njimi razveselili svoje preostale pasje prijatelje. ;)

Delite s prijatelji!

Želite biti obveščeni o naših novih prispevkih?

 Z oznako v okvirčku soglašam, da Alfakan moje osebne podatke iz tega obrazca (Prosimo označite, s katerimi nameni obdelave osebnih podatkov soglašate):

Želite vzgojenega psa? Prijavite se na tečaje ali individualno delo.
Tinkara Bezovšek

S psi se ukvarjam že 16 let in v tem času je moja strast postala vzgoja in izgradnja delovnega psa. Moj največji uspeh je doseženo 4. mesto na Svetovnem prvenstvu reševalnih psov leta 2014. Doma mi delata družbo irski seter Shadow in nemška kratkodlaka ptičarka Skaya s katerima aktivno preživljam svoj prosti čas.

Related Posts
Leave a reply